Wolf-Kaai project
In het kader van onze doelstellingen is de oprichting van het project in 1994 een haalbaar en mooi initiatief gebleken.
Voortspruitend uit het emancipatorisch gedachtegoed werden volgende principes centraal geplaatst in de begeleiding van ons project.
Resocialiseren: met dit initiatief beogen we een zo autonoom mogelijk functioneren van de bewoner waarbij het accent voornamelijk gelegd wordt op de morele ondersteuning, het verder stimuleren van de openheid naar de directe omgeving en de sociale omgeving, het meebouwen aan de identiteit door in te zoomen op ieders mogelijkheden.
Zelfredzaamheid: de gehele begeleiding van het project is er op gericht een beschermd oefenterrein te zijn waar de bewoners nog meer uit haar of zijn passiviteit en afhankelijkheid leert te stappen en zo beroep wordt gedaan op onderkende mogelijkheden en capaciteiten.
Zelfbeheer: de relatie tussen de Kever en de bewoners is gebaseerd op zelfbeheer van de cliënt. Wij beogen een stelselmatig minder vake tussenkomst van de begeleiding, doch de medische, praktische, materiële en administratieve begeleiding blijft ongewijzigd.
Het Wolf-Kaaiproject, genaamd naar de locatie is in principe een doorstromingsproject waarbij het zogenaamde “moederhuis de Kever” als vertrekbasis blijft fungeren. Doch wordt een rechtstreekse opname uitgesloten.
.